Chleb z suszonymi owocami i cynamonem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać suszone owoce i cynamon Ciasto Chleb spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 31 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Jeśli masz zmielony cynamon, bardzo ciepłą wodę, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Chleb z suszonymi owocami i cynamonem, Tagine jagnięcy z cynamonem, szafranem i suszonymi owocami, oraz Tagine jagnięcy z cynamonem, szafranem i suszonymi owocami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spryskaj dno i boki patelni bochenkowej 9x5 cali sprayem do gotowania.
W dużej misce wymieszać 2 szklanki mąki, cukier granulowany, sól, cynamon i drożdże.
Dodać wodę, masło i jajko. Beat z mikserem elektrycznym na średniej prędkości 3 minuty, skrobanie miski często. Wymieszaj suszone owoce i pozostałą 1 szklankę mąki, aby uzyskać sztywne ciasto.
Rozłóż ciasto na patelni; patelnia do kształtu z mąką ręce. Przykryć luźno plastikową folią lekko spryskaną sprayem do gotowania; odstawić w ciepłe miejsce 45 do 60 minut lub do podwojenia rozmiaru.
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Piec 40 do 45 minut lub aż Bochenek brzmi puste po naciśnięciu. Natychmiast wyjmij z patelni i umieść górną stronę na stojaku chłodzącym. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
W małej misce, wymieszać składniki glazury, aż gładkie i wystarczająco cienkie, aby mżawka.
Mżawka glazury na wierzchu bochenka.