Chleb Z Pełnoziarnistej Cukinii Z Cynamonem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać cynamon-Topped pełnoziarnistego chleba cukinii spróbować. Ten przepis sprawia, że 32 porcje z 96 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz wanilię, sodę oczyszczoną, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 208 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Pełnoziarnisty chleb z cukinią z kawałkami cynamonu i ciemnej czekolady, Chleb Bananowy Z Cynamonem, oraz Cynamonowy Chleb Z Dyni Streusel.
Instrukcje
Przesuń stojak piekarnika do niskiej pozycji, aby szczyty patelni znajdowały się w środku piekarnika.
Rozgrzać piekarnik do 177°. Smarować dno tylko 2 (8x4-inch) patelnie do bochenków lub 1 (9x5-inch) patelnie do bochenków ze skracaniem lub sprayem do gotowania.
W dużej misce, wymieszać cukinię, 1 2/3 szklanki cukru, olej, wanilia i jajka, aż dobrze wymieszane. Wymieszać pozostałe składniki chleba; dobrze wymieszać. Dziel ciasto równomiernie między patelniami 8-calowymi lub wlej do patelni 9-calowej.
W małej misce wymieszać składniki polewające widelcem, aż będą kruche. W przypadku 8-calowych bochenków, posypać równomiernie ciasto w obu patelniach. Na 9-calowy Bochenek, posypać ciasto na patelni.
Piec 8-calowe bochenki 50 do 60 minut, 9-calowy Bochenek 1 godzina 10 minut do 1 godziny 20 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty. Schłodzić w patelniach na stojaku chłodzącym 10 minut.
Poluzuj boki bochenków z patelni; usuń z patelni i umieść górną stronę na stojaku chłodzącym. Ostudzić całkowicie, około 2 godzin, przed krojeniem. Owinąć szczelnie i przechowywać w temperaturze pokojowej do 4 dni lub przechowywać w lodówce do 10 dni.