Chleb włoski II

Chleb włoski II
Przepis włoski chleb II może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 2 godziny i 40 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 224 kalorie, 8G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka aktywnych drożdży, wody, nasion sezamu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co jest dobre. Podobne przepisy to Wypiek chleba: chleb po włosku z białą pełnoziarnistą, Maszyna do chleba włoski chleb (pieczony w piekarniku), oraz Włoski Chleb.

Instrukcje

1
Dodaj wszystkie składniki oprócz jajka, 1 łyżkę wody, nasiona sezamu i mąkę kukurydzianą do maszyny do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybierz cykl ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
ChlebChleb
CiastoCiasto
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do ChlebaMaszyna Do Chleba
2
Ciasto podzielić na 2 części i uformować na bochenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3
Posypać mąkę kukurydzianą na wysmarowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Umieść bochenki na stronie szwu patelni w dół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wierzch bochenków umyć wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
6
Niech wzrosną do podwójnego, około 50 minut.
7
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Brush bochenki z myciem jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
9
Posypać sezamem. Wykonaj 4 cięcia około 1/4 cala głębokości w poprzek góry dziennika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
10
Umieść patelnię gorącej wody na dnie piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
11
Pieczemy chleb przez 25 do 30 minut lub do złotego koloru. Aby zrobić ładny chrupiący chleb, upiecz chleb po południu i ponownie włóż do piekarnika na 5 minut przed posiłkiem. Robi bardzo chrupiący chleb! Zdziwiłbyś się, jak dużo lepiej jest, jeśli podgrzejesz go przez ostatnie 5 minut. Spróbuj. Nauczyłam się tego na zajęciach z automatu do chleba!
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrupiący ChlebChrupiący Chleb
ChlebChleb
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do ChlebaMaszyna Do Chleba
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
#28 wino w Top 50 Win Vinepair 2018intense rubinowy kolor czerwony z delikatnym nosem jeżyn i nutami czarnej porzeczki, balsamicznymi i pikantnymi nutami. Wino wykazuje doskonałą strukturę kwasową, dobrze zrównoważone, eleganckie taniny. Uderzenie w usta jest aksamitne i trwałe.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn