Chleb Wieloziarnisty
Chleb wieloziarnisty jest Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 283 kalorie. 120 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz aktywne drożdże, płatki owsiane, nasiona sezamu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Dobrze sprawdza się jako chleb. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Chleb Wieloziarnisty, Siewna Boule Multigrain, oraz Chleb Siewny dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć mąkę pełnoziarnistą, mąkę uniwersalną, drożdże, i sól. W innej misce wymieszaj nasiona z owsem.
W rondlu, połączyć wodę i melasę i ogrzać mieszaninę na małym ogniu, aż termometr odczytuje 120 do 130 stopni F (50 do 55 stopni C) .
Dodać płyn do mieszaniny mąki z białkiem jajka.
Wymieszać do uzyskania miękkiego ciasta.
Ciasto obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ugniatać przez 10 minut; następnie uformować w kulkę. Lekko nasmarować dużą miskę ze stali nierdzewnej.
Dodać ciasto i obrócić, aby przykryć ciasto olejem. Przykryć miskę ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce na 2 godziny, aż podwoi się rozmiar.
Po wyrośnięciu ciasta, uderz ciasto w dół pięściami i dodaj wszystkie oprócz 2 łyżki mieszanki nasion pracy go do ciasta. Rezerwa 2 łyżki mieszanki nasion do polewy. Uformuj ciasto w bochenek, zwijając je w prostokąt o wymiarach 12 x 8 cali, a następnie zwiń najkrótszym końcem. Uszczypnij końce razem i schowaj pod spodem.
Miejsce w non-stick 9x5 calowy bochenek patelni z szwem pod spodem. Przykryć patelnię bochenka ręcznikiem i odstawić na 1 godzinę, aż podwoi się luzem.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Posmaruj wierzch bochenka mlekiem i posyp zarezerwowaną mieszaninę nasion.
Piec chleb przez 30 minut lub aż Bochenek brzmi pusto po naciśnięciu na dno.
Wyjmij chleb z patelni i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.