Chleb Wielkanocny
Chleb wielkanocny to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 20 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 76 kalorii. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Wielkanoc. 86 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 22%, co jest raczej złe. Spróbuj Chleb Wielkanocny, Chleb Wielkanocny, oraz Chleb Wielkanocny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 5 lub 6 jaj w mediumpot.
Wlać zimną wodę, aby pokryćprzez 1" i doprowadzić do wrzenia overmedium-wysokie ciepło.
Wyjąć z ciepła, przykryć garnek i odstawić na 10 minut.
Przełożyć do średniej miski wody lodowej; pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
W razie potrzeby, kolor jaj zgodnie z żywnością-coloringpakiet Kierunki.
Przenieś jajka do ręczników papierowych do wyschnięcia. DO przodu: jaja Można farbować do 1 tygodnia. Kryj się i wyluzuj.
Wyłożyć dużą blachę z pergaminem. Forsa. Podzielić na 3 równe części. Z lekko flouredhands, roll każdy kawałek na lekko mąki powierzchni w 16 " - długi liny ze stożkowymi końcami.(Jeśli ciasto zacznie się odbijać, przykryj ręcznikiem kuchennym i odpocznij przez 10 minut, aby pozwolić, aby się zrelaksować.)
Ułóż liny bokiem w kierunku bocznym na przygotowanym arkuszu.Szczypta top kończy się razem. Braiddough. Ściśnij dolny koniec, aby zabezpieczyć (pleciony Bochenek będzie miał około 12" długości). Jaja Tuckdyed między warkoczami, odstępy równomiernie. Luźno przykryć folią lub kitchentowelem.
Pozwól wznieść się w ciepłym, wolnym od przecięcia, aż do wydmuchania, ale nie podwojonego rozmiaru, 45-50 minut.Ułożyć stelaż w środku; rozgrzać do 191°.
Jajko ubijamy 2 łyżeczkami ciepłej wody w małej misce. Unikając jajek, wymieszaj ciasto z myciem jajkiem.
Piec, aż chleb będzie złoty i natychmiastowyreadtermometr włożony dośrodka bochenka rejestry 190 ° F, 20-25 minut.
Niech ostygnie na stojaku drucianym.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. DO AHEAD: może być wykonany 8 godzin wcześniej.
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia i przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.