Chleb Truskawkowy
Chleb truskawkowy może być tylko chleb, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 62 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 276 kalorii. Jeśli masz soda oczyszczona, olej roślinny, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Ten przepis jest lubiany przez 1420 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy to Eggless Strawberry Bread-wegański chleb truskawkowy, Chleb Truskawkowy, oraz Chleb Truskawkowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Masło i mąka dwie 9 x 5-calowe patelnie bochenkowe.
Pokroić truskawki i umieścić w średniej wielkości misce.
Posypać lekko cukrem i odstawić podczas przygotowywania ciasta.
Mąkę, cukier, cynamon, sól i soda oczyszczona połączyć w dużej misce; dobrze wymieszać. Olej i jajka zmiksować na truskawki.
Dodaj mieszaninę truskawek do mieszanki mąki, mieszając, aż suche składniki zostaną tylko zwilżone. Wymieszać z orzechami pekan. Podzielić ciasto na patelnie.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, 45 do 50 minut (przetestuj każdy Bochenek osobno).
Ostudzić w patelniach na stojaku z drutu na 10 minut. Wyłącz bochenki z patelni i pozostaw do ostygnięcia przed krojeniem.