Chleb Sezamowy

Chleb Sezamowy
Chleb sezamowy może być tylko chleb, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka drożdży, mąki, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 77%. Spróbuj Pieczenie chleba: szybko i powoli Sezam biały chleb, Chleb Pszenny Sezamowy, oraz Sezamowy Chleb Francuski dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć 2 szklanki wody, cukru, 2 łyżeczki soli i drożdży w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odstawić na 5 minut. Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
3
Dodać 5 1/2 szklanki mąki, około 1 szklanki na raz, do mieszaniny drożdży, mieszając, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne (około 8 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
4
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 1/2 godziny lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć 2 palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Podziel ciasto na 2 równe porcje, kształtując każdą porcję w bochenek o długości 12 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
6
Ułóż bochenki na blasze do pieczenia posypanej 1/2 szklanki mąki kukurydzianej. Lekko umyć bochenki zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Posypać równomiernie 1/4 szklanki sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
8
Umieść płytką patelnię wrzącej wody na dolnej półce zimnego piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
9
Umieść bochenki na środkowym stojaku piekarnika. Ustaw temperaturę piekarnika na 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
(Nie podgrzewać piekarnika.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Piec przez 35 minut lub aż bochenki brzmieć puste po naciśnięciu. Schłodzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia33
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn