Chleb Sezamowy
Chleb sezamowy może być tylko chleb, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka drożdży, mąki, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 77%. Spróbuj Pieczenie chleba: szybko i powoli Sezam biały chleb, Chleb Pszenny Sezamowy, oraz Sezamowy Chleb Francuski dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 2 szklanki wody, cukru, 2 łyżeczki soli i drożdży w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Odstawić na 5 minut. Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Dodać 5 1/2 szklanki mąki, około 1 szklanki na raz, do mieszaniny drożdży, mieszając, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne (około 8 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 1/2 godziny lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć 2 palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Podziel ciasto na 2 równe porcje, kształtując każdą porcję w bochenek o długości 12 cali.
Ułóż bochenki na blasze do pieczenia posypanej 1/2 szklanki mąki kukurydzianej. Lekko umyć bochenki zimną wodą.
Posypać równomiernie 1/4 szklanki sezamu.
Umieść płytką patelnię wrzącej wody na dolnej półce zimnego piekarnika.
Umieść bochenki na środkowym stojaku piekarnika. Ustaw temperaturę piekarnika na 40
(Nie podgrzewać piekarnika.)
Piec przez 35 minut lub aż bochenki brzmieć puste po naciśnięciu. Schłodzić na stojaku z drutu.