Chleb Piwny
Chleb piwny może być tylko chlebem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 32 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 159 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka nasion słonecznika, ostry cheddar, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Salt Grass Steakhouse Shiner Bock Beer Bread-możesz zrobić chleb piwny w domu z naszym take alike, Wędzony ser i Fondue z piwem-gotowana na wolnym ogniu Bratwurst, Grillowany boczek, pieczarki i chleb żytni, oraz Please Your Beer Lover With Beer Bread dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać piekarnik do 375 stopni F. Płaszcz wewnątrz 9 przez 5-calowy bochenek patelni z nonstick sprayu i odstawić.
W dużej misce wymieszać mąkę uniwersalną, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól, cukier i koperek.
Dodać ser i wymieszać z piwem, aby połączyć.
Na przygotowanej patelni równomiernie rozprowadzić ciasto.
Posypać nasionami słonecznika, jeśli używasz.
Piec na środkowym stojaku piekarnika, aż chleb osiągnie temperaturę wewnętrzną 210 stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu, około 45 do 55 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na patelni przez 10 minut.
Przełożyć bochenek do regału chłodzącego na 10 do 15 minut przed krojeniem i podaniem.