Chleb marmoladowo-orzechowy Julii Waldbaum
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj chleba z marmoladą Julii Waldbaum. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 447 kalorii, 8G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 79 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś proszek do pieczenia, jajko, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Biały chleb Julia Child, Cynamonowy Tost Julia (budyń chlebowy), oraz Chleb Marmoladowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. tłuszcz i mąka dwa 8×4 lub dwa 9×5 calowy Bochenek. Aby uzyskać większy Bochenek, wystarczy użyć jednego bochenka o wymiarach 9×5 cali pan.In dużą miskę, dokładnie wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
Dodać prażone orzechy włoskie i wymieszać well.In drugą miskę, wymieszać jajko, marmoladę, sok pomarańczowy i olej.
Do suchych składników dodać płynne składniki i delikatnie mieszać do wymieszania.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni i piec na środkowej półce przez 50 minut do 1 godziny. Moje małe bochenki zajęły 50 minut, więc wyobrażam sobie, że jeden duży zajęłby 1 godzinę.