Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj chleba lnianego z bananem. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 18 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 168 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz siemię lniane, sól, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Bananowy Chleb Daktylowy, Chleb bananowy słodzony daktylem, oraz Mini Data Bananowy Chleb Bites.
Instrukcje
1
Umieść 1/2 szklanki nasion lnu w blenderze i przetwarzaj do zmielenia, aby zmierzyć 3/4 szklanki mączki lnianej. Odstawić na bok mączkę lnianą.
Ubić banana, cukier, olej i jajka na średniej prędkości miksera, aż dobrze wymieszane. Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Plasterki Banana Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z Indyka
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Połączyć mąkę, mączkę lnianą, 1/4 szklanki siemienia lnianego, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól i stopniowo dodawać do mieszaniny cukru, ubijając do dobrze wymieszanego. Wymieszać posiekane daktyle. Łyżka ciasto do 8 x 4-calowy bochenek patelni pokryte sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze Cukierniczym
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Siemię Lniane
Daktyle
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Batonik Z Mlecznej Czekolady, Golony
5
Piec chleb w 350 przez 55 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Ostudzić 10 minut na patelni na stojaku z drutu i wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół