Chleb Jajeczny Numer Jeden
Need a chleb bezmleczny i wegetariański? Numer jeden chleb jajeczny może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 478 kalorii, 13g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Ten przepis od Allrecipes ma 374 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów Żydowskiego jedzenia. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, jajko, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Liczba 48, Love Potion Number 9 Drink, oraz Śniadaniowe Babeczki Z Jajkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce rozpuścić drożdże w wodzie. Wymieszać żółtka, 3 jajka, olej, cukier i sól.
Dodaj około 3-1 / 2 szklanki mąki, aby uzyskać lepkie ciasto.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagnieść z pozostałą mąką, aż będzie gładka i elastyczna, około 7 minut.
Umieść w dobrze naoliwionej misce i obróć, aby naoliwić całą powierzchnię ciasta. Przykryć wilgotną szmatką.
Umieścić w ciepłym miejscu do podwójnej wielkości, około 1-1 / 2 godziny.
Rozwałkować ciasto i podzielić na 3 kawałki.
Zwiń każdy kawałek w linę o długości około 12 cali. Oplot trzy pasma razem i uszczelnić końce.
Ułożyć chleb na przesmarowanej blasze. Pozostałe 1 jajko ubić ze szczyptą soli, posmarować chlebem.
Niech chleb rośnie, aż podwoi się, o 45 protokół.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Ponownie posmaruj chleb płynem jajecznym.
Piec przez 40 minut, lub do złotego koloru. Schłodzić na stojaku z drutu.