Chleb Jagodowo-Bananowy
Need a chleb wegetariański? Chleb jagodowo-bananowy może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 390 kalorii, 4G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Jeśli masz ekstrakt z wanilanu, soda oczyszczona, zmielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 261 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Brązowy cukier jagodowy chleb bananowy z masłem jagodowym brązowy cukier jagodowy chleb bananowy z masłem jagodowym, Chleb Bananowy Jagodowy, oraz Chleb Bananowy Jagodowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. masło i mąka 9 - przez 5-przez 3-calowy bochenek patelni. Odstawić.
W średniej misce wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną, sól, proszek do pieczenia, cynamon i gałkę muszkatołową. W dużej misce ubić cukier, olej, jajka i wanilię, aż do wymieszania. Wymieszać z bananami i jagodami.
Dodać suche składniki i mieszać aż do wymieszania.
Wlać ciasto do przygotowanego bochenka.
Piec, aż tester ciasta włożony do środka bochenka wyjdzie czysty, około 1 godziny. Schłodzić przez 15 minut.
Wyjąć bochenek z patelni i ostudzić całkowicie na stojaku z drutu, około 2 godzin.