Chleb jabłkowy Dulce de Leche
Dulce De Leche chleb jabłkowy może być tylko chleb, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 20 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 152 kalorie. Jeśli masz cukier, jajko, płatki dulce de leche i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche), Szarlotka Dulce de Leche, oraz Jabłkowa tarta dulce de leche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. spray dno tylko 9x5-calowy bochenek patelni z natryskiem do gotowania. Rezerwa 1/2 szklanki płatków.
Umieść pozostałe zboża w plastikowej torbie do przechowywania żywności o pojemności 1 galona; uszczelnij torbę. Płatki zbożowe zmiażdżyć wałkiem do ciasta; odstawić na bok.
W dużej misce, beat cukru i oleju z mikserem elektrycznym na średniej prędkości do wymieszania. Ubić w maślance i jajku, aż się zmiksuje; wymieszać z jabłkami. Wymieszać pokruszone płatki zbożowe i wszystkie pozostałe składniki z wyjątkiem zarezerwowanych płatków zbożowych, aż do dobrze wymieszanego; rozprowadzić na patelni.
Posypać zarezerwowanymi płatkami; lekko wcisnąć do ciasta.
Piec 1 godzinę 10 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Fajne 10 minut.
Wyjąć z patelni do regału chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 2 godzin. Owinąć szczelnie i przechowywać w temperaturze pokojowej do 4 dni lub przechowywać w lodówce do 10 dni.