Chleb dyniowy z czekoladą
Przepis na chleb dyniowy czekoladowy można przygotować w około 1 godzinę i 25 minut . Jedna porcja zawiera 219 kalorii , 3 g białka i 7 g tłuszczu . Ten przepis bez nabiału jest przeznaczony dla 32 osób i kosztuje 34 centy za porcję . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Sprawdza się jako bardzo niedrogie śniadanie. Jest dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką wodę, sól, cukier i kilka innych składników, możesz go zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 31% , co nie jest zbyt dobrym wynikiem. Podobne przepisy obejmują chleb dyniowy żurawinowy , przyjemnie proteinowy chleb dyniowy i bezglutenowy chleb śniadaniowy z przyprawami dyniowymi .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj pierwsze sześć składników. W innej misce ubij jajka, dynię, wodę i olej; wymieszaj z suchymi składnikami, aż będą wilgotne. Wymieszaj z kawałkami czekolady i migdałami.
Wlać do dwóch natłuszczonych foremek do pieczenia chleba o wymiarach 9 x 5 cali.
Piecz w temperaturze 350° przez 70-75 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudź przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na kratkę, aby całkowicie ostygło. Zawiń w folię i zamroź na okres do 3 miesięcy.
Aby użyć mrożonego chleba: Rozmroź w temperaturze pokojowej.