Chleb drożdżowy jabłkowy trwa z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten chleb ma 243 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 9. Za 32 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga cierpkiego jabłka, soli, jajka i mąki. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 22%, co jest raczej złe. Jesienny Chleb Drożdżowy Jabłkowy, Jesienny Chleb Drożdżowy Jabłkowy, oraz Jabłkowo-Cynamonowy Chleb Drożdżowy Z Dyni są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Wlej masło do 9 cali. kwadratowa blacha do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
2
Wymieszaj cukier i cynamon; posyp masłem. Ułóż plasterki jabłka na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon
Masło
Do Konserwowania,
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Posyp rodzynkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rodzynki
4
W misce wymieszaj drożdże, wodę, cukier, sól i 1 szklankę mąki; ubijaj przez 1-2 minuty.
Dodaj jajko, tłuszcz i pozostałą mąkę. Pokonaj przez 1 minutę. Upuść ciasto łyżkami na jabłka. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce, aż prawie się podwoi, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skracanie
Do Konserwowania,
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Jajko
6
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do końca. Odwróć patelnię na półmisku do serwowania.