Pieczony kurczak słodko-kwaśny
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego kurczaka słodko-kwaśnego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 73g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 1236 kalorii. Na $10.29 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Mieszanka szalotki, ocet balsamiczny, skin-on i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczony kurczak słodko-kwaśny, Pieczony kurczak słodko-kwaśny, oraz Pieczony kurczak słodko-kwaśny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Keczup, Marmolada, sos sojowy, ocet, imbir i cayenne ubić w małej misce.
Paprykę i szalotki wyłożyć na blachę do pieczenia i wymieszać z 2 łyżkami przygotowanego sosu, 1 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek i szczyptą soli.
Podgrzać Pozostałe 1 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Kurczaka posypać 1/2 łyżeczki soli. Praca w partiach, dodać kurczaka do skórki patelni-strona w dół i gotować, niezakłócony, aż skóra jest złoty i lekko chrupiące, o 4 protokół.
Umieść skórkę do góry na blasze z warzywami.
Kurczaka posmarować połową pozostałego sosu słodko-kwaśnego.
Piec, aż termometr włożony do najgrubszej części rejestruje 165 stopni F, 20 do 25 minut. Podziel kurczaka i warzywa między talerze.
Podawać z ryżem i pozostałym sosem.
Zdjęcia Christopher Testani