Chleb cytrynowy z makiem
Chleb cytrynowy z makiem przygotowuje się od początku do końca w około 45 minut . Jedna porcja zawiera 87 kalorii , 1 g białka i 2 g tłuszczu . Za 16 centów za porcję przepis ten pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis jest na 32 osoby. Jeśli masz mak, mieszankę do ciasta, ciepłą wodę i kilka innych składników, możesz go przygotować. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do poprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Chleb grejpfrutowy z makiem , cytrynowe ciasto funtowe z makiem i cytrynowe bułeczki z makiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mieszankę do ciasta, mieszankę do puddingu, wodę, jajka i olej; ubijaj na niskich obrotach przez 30 sekund. Ubijaj na średnich przez 2 minuty. Wymieszaj z nasionami maku.
Wlać do dwóch natłuszczonych foremek do pieczenia chleba o wymiarach 9 x 5 cali.
Piec w temperaturze 350° przez 35-40 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudzić w foremkach przez 10 minut przed wyjęciem na kratkę.