Chleb bananowy kardamon może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji posiłków porannych. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 82 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 419 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól, rum, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co nie jest tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Bananowy Kardamon Milkshake, Kardamon Bananowy Crème Brûlée, oraz Lody banan i kardamon bez jajek.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smaruj jedną patelnię bochenkową 9x5 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Bochenkowa
Piekarnik
2
W małym rondlu połącz rodzynki i rum. Gotować na średnim ogniu, aż się ugotuje, następnie zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rodzynki
Miód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
W dużej misce wymieszaj tłuczone banany, brązowy cukier, olej rzepakowy i jajka za pomocą elektrycznego miksera przez 1 minutę. Przesiać razem mąkę uniwersalną, mąkę pełnoziarnistą, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i zmielony kardamon; wymieszać z mieszanką jajeczną łyżką, aż dobrze wymieszać, wymieszać orzechy włoskie i rum namoczone rodzynki na koniec.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 50 do 60 minut, lub do momentu, gdy wykałaczka włożona wyjdzie czysta. Pozostawić chleb do ostygnięcia lekko przed wyjęciem z patelni.