Chleb Bananowy Bezglutenowy
Need a bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański posiłek poranny? Bezglutenowy chleb bananowy może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 183 kalorie. Ten przepis służy 16 i kosztuje 39 centów za porcję. Mieszanka cukru turbinado, banany, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 13%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Chleb Bananowy (Bez Ziarna, Bez Glutenu, Paleo, Primal), Chleb bananowy tost francuski z karmelizowanymi bananami (bezglutenowy, Paleo + bezmleczny), oraz Chleb Bananowy Bezglutenowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj patelnię bochenkową 9x5 cali.
W dużej misce połączyć mąkę, proszek do pieczenia i sól. W osobnej misce, śmietana razem masło i cukier. Wymieszaj jajka, syrop klonowy i puree bananowe, aż do dobrze wymieszanego.
Dodać mieszaninę bananów do mieszaniny mąki; wymieszać, aż ciasto będzie po prostu wilgotne.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni bochenkowej.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 20 do 30 minut, aż wykałaczka włożona do środka bochenka wyjdzie czysta. Jeśli używasz muffinek lub babeczek, piecz przez 15 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka muffinki wyjdzie czysta.