Chleb Adzimka
Need a chleb wegetariański? Chleb Adzimka może być spektakularnym przepisem do spróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 506 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 53 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jeśli masz aktywne drożdże, wodę, ciepłą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Chleb Owsiany (Maszyna Do Chleba/Wypiekacz Do Chleba), Mały Ultra-Lekki Zdrowy Francuski Chleb Bochenek (Abm) Chleb Maszyna, oraz Skinny Minny Lemon Poppy Bread (fruit Loop Bread) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce do mieszania rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie (110 stopni F, 45 stopni C).
Odstawić, aż kremowy, o 10 protokół.
Dodać olej roślinny, cukier, 3 szklanki mąki i sól do mieszaniny drożdży; dobrze wymieszać, aby połączyć.
Dodaj pozostałą mąkę, 1/2 szklanki na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Gdy ciasto się połączy, przekręć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut.
Obficie naoliwić dużą miskę do mieszania, umieścić ciasto w misce i obrócić, aby pokryć olejem. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Umieścić ziemniaki w małym sosie patelni, przykryć wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości; o 15 protokół.
Odsączone ziemniaki umieścić w misce i zacieru.
Połączyć z rozdrobnionym serem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Nasmaruj 14-calową patelnię do pizzy z blachy do pieczenia. Opróżnić ciasto i obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ugniataj przez kilka obrotów, a następnie uformuj go w okrągłą, przykryj i pozostaw na 10 minut.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na okrąg nieco większy niż patelnia i połóż na przygotowanej patelni z ciastem wyłożonym na boki. Łyżka nadzienie ziemniaczane do środka ciasta, pozostawiając 2 cala przestrzeń wokół krawędzi. Wymieszaj żółtko i wodę, aby umyć jajko.
Pędzel do mycia jaj wokół odsłoniętej krawędzi koła. Zagniataj ciasto od krawędzi do środka około co 6 do 8 cali, aż cała krawędź zostanie złożona, tworząc wzór wiatraczka. Naciśnij, aby uszczelnić po każdym złożeniu.
Umyj wierzch bochenka pozostałą myjką jajeczną.
Piec w temperaturze 400 stopni F (200 stopni C) przez 15 minut, a następnie obniżyć temperaturę do 350 stopni F (175 stopni C) i piec przez dodatkowe 20 do 25 minut lub do złotego koloru na górze i na dole.
Wyjmij chleb do drucianego stojaka i pozostaw do ostygnięcia na 15 minut przed krojeniem na kliny i podaniem.