Chleb Adzimka

Chleb Adzimka
Need a chleb wegetariański? Chleb Adzimka może być spektakularnym przepisem do spróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 506 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 53 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jeśli masz aktywne drożdże, wodę, ciepłą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Chleb Owsiany (Maszyna Do Chleba/Wypiekacz Do Chleba), Mały Ultra-Lekki Zdrowy Francuski Chleb Bochenek (Abm) Chleb Maszyna, oraz Skinny Minny Lemon Poppy Bread (fruit Loop Bread) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce do mieszania rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie (110 stopni F, 45 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
2
Odstawić, aż kremowy, o 10 protokół.
3
Dodać olej roślinny, cukier, 3 szklanki mąki i sól do mieszaniny drożdży; dobrze wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Dodaj pozostałą mąkę, 1/2 szklanki na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Gdy ciasto się połączy, przekręć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5
Obficie naoliwić dużą miskę do mieszania, umieścić ciasto w misce i obrócić, aby pokryć olejem. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
1
Umieścić ziemniaki w małym sosie patelni, przykryć wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości; o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Odsączone ziemniaki umieścić w misce i zacieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Połączyć z rozdrobnionym serem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Z Nutą Philadelphia®, PodzieloneZ Nutą Philadelphia®, Podzielone
4
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Nasmaruj 14-calową patelnię do pizzy z blachy do pieczenia. Opróżnić ciasto i obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ugniataj przez kilka obrotów, a następnie uformuj go w okrągłą, przykryj i pozostaw na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
świeże Mięso Krabów, Odsączone I Dobrze Zebrane Na Muszleświeże Mięso Krabów, Odsączone I Dobrze Zebrane Na Muszle
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na okrąg nieco większy niż patelnia i połóż na przygotowanej patelni z ciastem wyłożonym na boki. Łyżka nadzienie ziemniaczane do środka ciasta, pozostawiając 2 cala przestrzeń wokół krawędzi. Wymieszaj żółtko i wodę, aby umyć jajko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Pędzel do mycia jaj wokół odsłoniętej krawędzi koła. Zagniataj ciasto od krawędzi do środka około co 6 do 8 cali, aż cała krawędź zostanie złożona, tworząc wzór wiatraczka. Naciśnij, aby uszczelnić po każdym złożeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
7
Umyj wierzch bochenka pozostałą myjką jajeczną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
8
Piec w temperaturze 400 stopni F (200 stopni C) przez 15 minut, a następnie obniżyć temperaturę do 350 stopni F (175 stopni C) i piec przez dodatkowe 20 do 25 minut lub do złotego koloru na górze i na dole.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Wyjmij chleb do drucianego stojaka i pozostaw do ostygnięcia na 15 minut przed krojeniem na kliny i podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia58
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn