Ciemny chleb żytni może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji chleba. Ten przepis służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 195 kalorii. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, melasę, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Chleb Żytni Ciemny.
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
2
Dodaj pozostałą wodę, mąkę żytnią, kakao, sól,kminek, melasę i masło do mieszaniny drożdży; dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kminku
Cukier Puder, W Razie Potrzeby (ok.
4 Szklanki Mąki Pszennej
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Papier Ryżowy
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Dodaj tyle pozostałej mąki uniwersalnej, aby uzyskać miękkie ciasto. Obrócić ciasto na mąkę; ugniatać 10 minut lub aż będzie gładkie i elastyczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
4
Umieścić w nasmarowanej misce, obracając się do góry tłuszczu. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia luzem.