Chińsko-Koreański Ogórek Kimchi
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Chińsko-Koreańskie ogórkowe Kimchi może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 82 kalorie. Ten przepis służy 10. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Mieszanka czosnku, cukru, ogórków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 17%. Spróbuj Pikantny Koreański Ogórek Kimchi Lodówka Ogórki Kiszone, Scare-rean Skull (Koreańskie Bulgogi wołowe i ogórkowe Kimchi), oraz Kimchi Mandu (Koreańskie Pierogi Kimchi) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać ogórki i sól morską razem w misce, odstawić na 30 minut, aby ogórki zmiękły.
Odcedzić i spłukać świeżą wodą.
Podczas gdy ogórki stoją w soli, wymieszać cukier, ocet i wodę w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i wymieszać z sosem z fasoli chili i gorącym olejem chili.
Ogórki wymieszać z pokrojonymi chili, cebulą i czosnkiem w żaroodpornym hermetycznym pojemniku i zalać warzywami gorącą mieszaniną octu. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 2 do 3 godzin, aby wymieszać smaki.