Chińsko-Koreański Ogórek Kimchi

Chińsko-Koreański Ogórek Kimchi
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Chińsko-Koreańskie ogórkowe Kimchi może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 82 kalorie. Ten przepis służy 10. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Mieszanka czosnku, cukru, ogórków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 17%. Spróbuj Pikantny Koreański Ogórek Kimchi Lodówka Ogórki Kiszone, Scare-rean Skull (Koreańskie Bulgogi wołowe i ogórkowe Kimchi), oraz Kimchi Mandu (Koreańskie Pierogi Kimchi) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać ogórki i sól morską razem w misce, odstawić na 30 minut, aby ogórki zmiękły.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Odcedzić i spłukać świeżą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Podczas gdy ogórki stoją w soli, wymieszać cukier, ocet i wodę w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i wymieszać z sosem z fasoli chili i gorącym olejem chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ChiliOlej Chili
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Ogórki wymieszać z pokrojonymi chili, cebulą i czosnkiem w żaroodpornym hermetycznym pojemniku i zalać warzywami gorącą mieszaniną octu. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 2 do 3 godzin, aby wymieszać smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Podawać schłodzone.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Koreańczyków. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 32 dolarów za butelkę.
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Złożony i elegancki, z warstwami czystych, skoncentrowanych owoców gruszkowych, cytrusowych i pestkowych, przepyszną kwasowością i pikantnym, mineralnym rdzeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn