Chińskie Limy Sezamowe
Chiński Sezam Limas wymaga około 10 minut od początku do końca. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 666 kalorii. Ten przepis służy 1. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz bulion z kurczaka, olej sezamowy, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób naprawdę lubiło to chińskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Recipezaar. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Jak gotować: chiński kurczak sezamowy, Sałatka z kapusty pekińskiej z sosem sezamowym, oraz Sałatka z makaronem chińskim z sosem sezamowym.
Instrukcje
Usuń limasy z opakowania i pozwól trochę rozmrozić i oddziel je palcami.
Rozgrzać patelnię na dużym ogniu aż do gorąca; dodać olej z orzeszków ziemnych, wirować, podgrzewać przez 30 sekund.Rozsypać fasolę; smażyć energicznie przez 30 sekund, aż kolor zmieni kolor na lodowaty zielony.
Posypać solą i cukrem i mieszać szybko przez kolejne 30 sekund, aby równomiernie doprawić.
Dodaj bulion lub wodę, wyrównaj fasolę, włącz ciepło do średnio-niskiego, aby utrzymać silne gotowanie na wolnym ogniu.Przykryć (ale pozostaw pokrywę uchyloną, aby płyn się skoncentrował) i gotować na wolnym ogniu przez około 5 minut.Odsłonić, obrócić na wysoką temperaturę i szybko mieszać, aż pozostała ciecz odparuje.
Dodać olej sezamowy, wymieszać, aby równomiernie rozprowadzić i wlać do naczynia do serwowania.