Chińskie Ciasta Migdałowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu chińskich przepisów, więc spróbuj Chińskich ciastek migdałowych. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 91 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 36. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Świetnie sprawdza się jako deser. Mieszanka cukru, masła, blanszowanych migdałów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Tofu Migdałowe Chińskie (Galaretka Migdałowa), Babeczki migdałowe z malinową glazurą, Szwajcarską bezą i układanymi ciastkami migdałowymi, oraz Chińskie / Tajwańskie Ciasta Ananasowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia przesiać razem w dużej misce. Używając blendera do ciast lub noży, pokrój na maśle, aż mieszanina będzie przypominać grubą mączkę kukurydzianą.
Ubij jajko razem z 2 łyżkami wody i ekstraktem migdałowym.
Dodaj to do mieszanki mąki i wymieszać widelcem, aż ciasto opuści boki miski.
Na lekko posmarowanej mąką powierzchni wyrabiamy ciasto, aż będzie gładkie. Owinąć w folię lub folię i przechowywać w lodówce przez godzinę.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Uformuj ciasto na 1-calowe kulki i umieść je w odległości 3 cali od siebie na nieprzetworzonych arkuszach ciasteczek. Spłaszczyć każde ciastko do grubości około 1/4 cala i wcisnąć migdał do środka każdego z nich. Ubij żółtko z 1 łyżką wody i posmaruj ciastkami.
Piec 20-25 minut lub do złotego koloru.
Wyjmij do stojaka z drutu, aby ostygnąć.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest David & Nadia Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 36 dolarów.
![David & Nadia Chenin Blanc]()
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.