Chińska Pieczeń Wieprzowa

Chińska Pieczeń Wieprzowa
Chińska pieczeń wieprzowa to danie główne, które serwuje 10. Za 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 43g białka, 7G tłuszczu i w sumie 298 kalorii. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. 159 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Wiele osób naprawdę polubiło to chińskie danie. Udaj się do sklepu i weź wodę, sos sojowy, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżką wynik 92%, to danie jest wyjątkowe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Chiński Nowy Rok: Chińska Pieczeń Wieprzowa (Siu Yuk), Chiński Nowy Rok: Chińska Pieczeń Wieprzowa (Siu Yuk), oraz Chińska Pieczeń Wieprzowa.

Instrukcje

1
Marynować: przekłuć widelcem mięsiste boki mięsa; umieść pieczeń w dużej plastikowej torbie. W średniej misce połącz sos sojowy, sherry, miód, czosnek i imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Dobrze wymieszać i wlać mieszaninę do worka z wieprzowiną. Wyciśnij powietrze z torby i mocno zawiąż. Przechowywać w lodówce co najmniej 8 godzin lub na noc, od czasu do czasu odwracając torbę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
3
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4
Wyjmij pieczeń i marynatę z lodówki. Rezerwując marynatę, Usuń pieczeń i umieść w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x13 cali. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
5
Posmaruj zarezerwowaną marynatą; przykryj luźno folią i piecz przez dodatkowe 1 1/2 godziny (lub do momentu, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 145 Stopni F (63 stopnie C), kilkakrotnie szczotkując marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
6
Wyjmij pieczeń z piekarnika i odstaw na 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Połącz kapanie patelni z pozostałą marynatą. W małej misce połącz skrobię kukurydzianą z zimną wodą, wymieszaj i dodaj mieszaninę do marynaty. Gotuj mieszankę marynaty przez 4 do 5 minut lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Podawać z pieczeniem.

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to moje najlepsze typy dla Azji. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Schloss Vollrads Riesling QbA. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Schloss Vollrads Riesling QbA
Schloss Vollrads Riesling QbA
Ten Riesling ma egzotyczny bukiet mango, brzoskwini i dojrzałego jabłka i ma zauważalny, naturalny cukier resztkowy.Możesz cieszyć się tym winem, aby towarzyszyć jedzeniu, z przyjaciółmi lub po prostu samemu się zrelaksować.Wino to jest idealnym dodatkiem do azjatyckich przypraw, takich jak curry, imbir czy trawa cytrynowa. Ma idealną równowagę kwasowości i naturalnej słodyczy oraz ma odpowiednie cechy, aby przeciwstawić się tak ekscytującym potrawom.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia29
Magazyn