Chipsy Ziemniaczane O Smaku Farszu
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Farsz o Smaku chipsy ziemniaczane może być niesamowite przepis, aby spróbować. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 119g tłuszczu, oraz w sumie 1149 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz mielony majeranek, olej z orzeszków ziemnych, mieloną szałwię i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Farsz Farsz Farszowy O Smaku Grzybowym, Nadzienie świąteczne o smaku pizzy (lub Dressing), oraz Zapiekanka Dauphinois o Smaku szałwiowym z ziemniakami, słodkimi ziemniakami i P dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić ziemniaki w plastry 1/16 do 1/8 cala na krajalnicy mandoliny do dużej miski. Przykryć zimną wodą, odcedzić i powtarzać, aż woda będzie czysta (około 4 zmiany). Przechowywać ziemniaki zanurzone w zimnej wodzie i odstawić.
Drobno zmielić liście selera, liście szałwii i liście rozmarynu i przenieść do małej miseczki.
Dodaj bulion z kurczaka, nasiona selera, czarny pieprz, majeranek i cebulę w proszku i ubijaj, aby połączyć. Odstawić.
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych w dużym wok, Frytkownica, lub holenderski piekarnik do 177°. Linia dużą miskę z ręcznikami papierowymi i gotowe. Pracując w czterech partiach, wyjmij chipsy ziemniaczane z wody i obróć do sucha w przędzarce do sałatek.
Dodaj do oleju jeden chip na raz, działa szybko, aż wszystkie wióry są w oleju. Temperatura spadnie. Wyreguluj ciepło, aby utrzymać temperaturę między 275 a 149° (wióry powinny energicznie pęcznieć). Gotuj, mieszając i przerzucając frytki od czasu do czasu dużym metalowym pająkiem, aż bąbelki zmniejszą się do słabego strużki, usuwając frytki po zakończeniu gotowania i przenosząc do miski wyłożonej papierowym ręcznikiem.
Posypać każdą partię 1/4 mieszanki przyprawowej, gdy jeszcze gorące, podrzucając do herbu, i przenieść do dużej miski do ostygnięcia. Powtarzaj, aż wszystkie chipsy zostaną ugotowane i pokryte.
Chipsy można podawać natychmiast lub pozostawić do schłodzenia i przechowywać w zamkniętych workach lub pojemnikach z zamkiem błyskawicznym w temperaturze pokojowej przez okres do 1 tygodnia.