Chipsy z bakłażana ze Skordalią i suszonymi pomidorami

Chipsy z bakłażana ze Skordalią i suszonymi pomidorami
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 776 kalorii, 22g białka, oraz 53g tłuszczu każdy. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pomidory śliwkowe, śmietanę, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jak zrobić domowe suszone na słońcu (suszone w piekarniku) pomidory, Pomidory Suszone W Piekarniku, oraz Pomidory Suszone W Piekarniku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 149°. Linia obramowana blachą do pieczenia z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać wszystkie składniki w dużej misce. Ułóż pomidory, pokrój bok w dół, na przygotowanej blasze do pieczenia; skrop pozostałą mieszaninę z miski na pomidorach.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Piec 1 godzinę; pomidory obrócić i piec, aż lekko wysuszone, ale nadal miękkie, o 1 godzinę dłużej. Obrać ze skóry ciepłe pomidory. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Ostudzić, następnie przykryć i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Cut top 1/2 cala od głowy czosnku, odsłaniając goździki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
3
Czosnek umieścić w małym naczyniu żaroodpornym; skropić 1 łyżką oleju. Przykryć szczelnie folią i piec, aż goździki będą miękkie, około 50 minut. Super. Wycisnąć główkę czosnku od dołu, aby uwolnić czosnek ze skórek.
Składniki, których będziesz potrzebować
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Ziemniaki ugotować w średnim rondlu z gotującej się osolonej wody do miękkości po przekłuciu widelcem, około 12 minut; odcedzić. Doprowadzić śmietanę i masło na wolnym ogniu w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
KremKrem
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Zdjąć z ognia; ubić śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Dodać ziemniaki do mieszanki śmietany i zacieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
KremKrem
7
Wymieszać prażony czosnek, zmielone migdały, sok z cytryny i mielony świeży czosnek do ziemniaków. Doprawić solą i pieprzem. (Może być wykonany 2 godziny wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej. Przewiń przed użyciem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mączka MigdałowaMączka Migdałowa
Pieczony CzosnekPieczony Czosnek
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
ZiemniakZiemniak
CzosnekCzosnek
1
Plastry bakłażana namoczyć w mleku w dużej misce 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odcedzić; osuszyć.
3
Posypać bakłażanem lekko solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SólSól
4
Białka ubić w średniej misce do uzyskania piany. Pogłębiać bakłażan w białkach jaj, a następnie bułkę tartą, całkowicie powlekając; umieścić na blasze do pieczenia. (Może być wykonany 2 godziny wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Białka JajBiałka Jaj
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Rozgrzać olej roślinny w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu do 177°. praca partiami, dodać plastry bakłażana na patelni i smażyć na złoty kolor, o 2 protokół na stronę. Używając szczelinowej szpatułki, przenieś do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
6
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
7
Umieść 1 łyżkę stołową skordalia na środku każdego z 6 talerzy. Top skordalia z 1 plastrem bakłażana, 1 łyżką skordalii, 1 łyżką pokrojonej bazylii, 1 połową suszonego w piecu pomidora, 1 plastrem bakłażana, 1 łyżką skordalii, 1 łyżką bazylii, 1 połową suszonego w piecu pomidora i 1 innym plastrem bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone PomidorySuszone Pomidory
BakłażanBakłażan
BazyliaBazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Udekorować oliwkami i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
OliwkiOliwki

Składniki

2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimigdały pokrojone w plasterki, opiekane, chłodzone, drobno mielonemigdały pokrojone w plasterki, opiekane, chłodzone, drobno mielone596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(1/2 patyczka) masło(1/2 patyczka) masło4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibułka tarta suchabułka tarta sucha6largesOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawkiOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawki1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno pokrojona świeża bazyliadrobno pokrojona świeża bazylia11 funt cukinii,posiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek1Głowa1 pomarańcza, skórka1 pomarańcza, skórka1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwki suszone oliwąoliwki suszone oliwą1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia6pomidory śliwkowe, rdzeniowane, połówki wzdłużne, wysiewanepomidory śliwkowe, rdzeniowane, połówki wzdłużne, wysiewane454Orzechy dowolne (posiekane)ziemniaki russet, obrane, pokrojone w kostkę 3/4 calaziemniaki russet, obrane, pokrojone w kostkę 3/4 cala1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)chipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowechipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowe9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolej roślinny (do smażenia)olej roślinny (do smażenia)6(zima)Cytrynowy budyń błyskawicznyCytrynowy budyń błyskawiczny9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn