Chipsy z bakłażana ze Skordalią i suszonymi pomidorami
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 776 kalorii, 22g białka, oraz 53g tłuszczu każdy. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pomidory śliwkowe, śmietanę, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jak zrobić domowe suszone na słońcu (suszone w piekarniku) pomidory, Pomidory Suszone W Piekarniku, oraz Pomidory Suszone W Piekarniku dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 149°. Linia obramowana blachą do pieczenia z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
2
Wymieszać wszystkie składniki w dużej misce. Ułóż pomidory, pokrój bok w dół, na przygotowanej blasze do pieczenia; skrop pozostałą mieszaninę z miski na pomidorach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Cukierki Peachie-o
3
Piec 1 godzinę; pomidory obrócić i piec, aż lekko wysuszone, ale nadal miękkie, o 1 godzinę dłużej. Obrać ze skóry ciepłe pomidory. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Ostudzić, następnie przykryć i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Cut top 1/2 cala od głowy czosnku, odsłaniając goździki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goździki
Czosnek
3
Czosnek umieścić w małym naczyniu żaroodpornym; skropić 1 łyżką oleju. Przykryć szczelnie folią i piec, aż goździki będą miękkie, około 50 minut. Super. Wycisnąć główkę czosnku od dołu, aby uwolnić czosnek ze skórek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goździki
Czosnek
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Folia Aluminiowa
4
Ziemniaki ugotować w średnim rondlu z gotującej się osolonej wody do miękkości po przekłuciu widelcem, około 12 minut; odcedzić. Doprowadzić śmietanę i masło na wolnym ogniu w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Masło
Krem
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Zdjąć z ognia; ubić śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Dodać ziemniaki do mieszanki śmietany i zacieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Krem
7
Wymieszać prażony czosnek, zmielone migdały, sok z cytryny i mielony świeży czosnek do ziemniaków. Doprawić solą i pieprzem. (Może być wykonany 2 godziny wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej. Przewiń przed użyciem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Mączka Migdałowa
Pieczony Czosnek
Sok Z Cytryny
Ziemniak
Czosnek
1
Plastry bakłażana namoczyć w mleku w dużej misce 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Odcedzić; osuszyć.
3
Posypać bakłażanem lekko solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Sól
4
Białka ubić w średniej misce do uzyskania piany. Pogłębiać bakłażan w białkach jaj, a następnie bułkę tartą, całkowicie powlekając; umieścić na blasze do pieczenia. (Może być wykonany 2 godziny wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Białka Jaj
Bakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
5
Rozgrzać olej roślinny w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu do 177°. praca partiami, dodać plastry bakłażana na patelni i smażyć na złoty kolor, o 2 protokół na stronę. Używając szczelinowej szpatułki, przenieś do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Bakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
Szpatułka
6
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
7
Umieść 1 łyżkę stołową skordalia na środku każdego z 6 talerzy. Top skordalia z 1 plastrem bakłażana, 1 łyżką skordalii, 1 łyżką pokrojonej bazylii, 1 połową suszonego w piecu pomidora, 1 plastrem bakłażana, 1 łyżką skordalii, 1 łyżką bazylii, 1 połową suszonego w piecu pomidora i 1 innym plastrem bakłażana.