Chipsy Tortilla cynamonowo-cukrowe z salsą ananasową
Przepis cynamonowo-cukrowa Tortilla Chipsy z ananasem Salsa może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 10 minut. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 54 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 220 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ananasa, liście mięty, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Lody kawowe i Meksykańskie Lody czekoladowe z cynamonowo-cukrowymi chipsami Tortilla, Salsa truskawkowo-Mango z cynamonowo-cukrowymi chipsami Tortilla, oraz Chipsy Z Cukrem Cynamonowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 260°. wyłóż obramowaną blachę do pieczenia folią i drugą blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi. W małej misce połącz ananas, sok z limonki, miętę i 1 łyżkę. cukier. W innej małej misce wymieszaj cynamon i pozostały cukier.
Wyłożyć masło na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika na około 1 minutę do rozpuszczenia.
Ułóż kawałki tortilli na blasze do pieczenia; Obróć, aby pokryć masłem.
Posypać cukrem cynamonowym.
Piec na złoty kolor, 3 do 5 minut.
Przełożyć chipsy na wyłożoną ręcznikiem papierowym prześcieradło; lekko ostudzić przed podaniem z salsą na boku.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Cuvaison Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."