Chipotle stek z tureckimi jagodami pszenicy

Chipotle Steak z tureckimi jagodami pszenicy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 492 kalorie. Na 5,37 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, stek z polędwicy, chipotle chiles w sosie adobo i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Chipotle stek z tureckimi jagodami pszenicy, Cytrynowe jagody pszeniczne z pieczoną brukselką (+wszystko, co kiedykolwiek chciałeś wiedzieć o jagodach pszenicy!), oraz Sałatka Z Pszenicy Bulgur-Po Turecku.
Instrukcje
W średnim rondlu połączyć jagody pszenicy z wodą i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż jagody pszenicy są miękkie, ale nadal żucia, o 2 godziny..
Odcedzić i ostudzić do temperatury pokojowej.
W międzyczasie, w mini robocie, przecier posiekany pomidor z chipotles i sosem adobo.
Przełożyć do średniej miski. Wymieszaj pastę pomidorową, sok z cytryny, miód, czosnek, cynamon i kminek.
Dodać 3 łyżki oliwy z oliwek, doprawić solą i pieprzem.
Umieścić stek w płytkim naczyniu i płaszcz z 1/4 szklanki sosu pomidorowo-chipotle. Jagody pszenne wymieszać z pozostałym sosem i doprawić solą. Przykryć i schłodzić stek i jagody pszenicy na noc.
Zapal grill lub rozgrzej patelnię grillową. Doprowadzić stek i jagody pszenicy do temperatury pokojowej. Smażyć grilla i gotować stek na średnio gorącym ogniu przez około 4 minuty z każdej strony, lub aż lekko zwęglone z obu stron i średnio rzadkie wewnątrz.
Przenieś stek na deskę do krojenia i pozostaw na 5 minut.
W średniej misce wymieszaj ocet z pozostałą 1 łyżeczką oliwy z oliwek.
Dodać pomidory koktajlowe, ogórek i pietruszkę, doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Pokroić stek 1/4 cala grubości i służyć z jagód pszenicy i sałatka z pomidorów.
Dodać do przodu: SOS pomidorowo-chipotle i sałatka z jagód pszenicy mogą być przechowywane w lodówce do 3 dni.
Rekomendacja wina: Rzadki stek i intensywny sos pomidorowy wskazują na równie bogate czerwone wino, z dużą ilością dojrzałych owoców. Wybierz soczysty, elastyczny Syrah ze stanu Waszyngton, taki bez zbyt dużej ilości taniny lub zadymionego dębu, taki jak The bargain 2000 Snoqualmie lub 1999 Hogue.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maddalena Merlot. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Maddalena Merlot]()
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.