Chipotle - skrzydełka z kurczaka polane miodem z prażonym sezamem i zieloną cebulą

Chipotle–skrzydełka z kurczaka polane miodem z prażonym sezamem i zieloną cebulą to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 851 kalorii. Na 3,54 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka mielonej kolendry, musztarda dijon, zielona cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Tylko kilku osobom spodobała się ta przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Miodowe Chipotle Szkliwione Skrzydełka Z Kurczaka, Chipotle Miodowe-Skrzydła Szkliwione, oraz Miód i sezam-glazurowane piersi z kurczaka z zieloną fasolką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grilla do średniej wysokości
Wymieszać miód, chipotle puree, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka proszku ancho, 1 łyżeczka soli i 2 łyżki oleju w małej misce. Podziel glazurę równomiernie między 2 miseczki, jedna mała, druga duża.
Pozostałe 3 łyżki proszku ancho wymieszać z kolendrą, kminkiem i papryką w małej misce.
Skrzydełka kurczaka opłukać pod zimną wodą i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Odetnij końcówki ze skrzydełek i wyrzuć (lub zamrozić i użyć do zrobienia bulionu z kurczaka).
Pokrój każde skrzydło na 2 kawałki przez złącze.
W dużej misce umieścić skrzydełka z kurczaka, dodać przyprawę i pozostałe 2 łyżki oleju, i wrzucić do płaszcza. Doprawić solą i pieprzem i ułożyć skrzydełka na grillu w równomiernej warstwie. Grillować do złotego koloru i lekko zwęglone, 4 do 5 minut. Zmniejsz ciepło grilla do średniego, Odwróć skrzydła i zamknij pokrywę grilla. Kontynuuj grillowanie, aż tylko gotowane przez, 15 do 20 minut dłużej, szczotkowanie z małą miską glazury co kilka minut i obracając raz w ciągu ostatnich 10 minut gotowania.
Przenieść skrzydła do dużej miski, pędzla z zastrzeżonej glazury, i wrzucić do herbu.
Przełożyć na talerz i posypać sezamem i zieloną cebulą.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Bobby Flay ' s Mesa Grill Cookbook Bobby Flay. Copyright © 2007 by Bobby Flay. Wydany przez Crown Publishing Group. Wszelkie Prawa Zastrzeżone.Bobby Flay otworzył swoją pierwszą restaurację, Mesa Grill, w 1991 i szybko rozwinął następujące dla jego innowacyjnej kuchni południowo-zachodniej. Restauracja nadal otrzymuje wysokie oceny w ankiecie Zagat za regionalną kuchnię amerykańską i zrodziła dwa odgałęzienia, Mesa Grill w Caesar ' s Palace w Las Vegas i Mesa Grill Atlantis na Bahamach. Bobby otworzył Bolo w 1993, Bar American w 2005, a Bobby Flay Steak w 200
Jest również korespondentem żywności na początku Show NA CBS i gościł wiele popularnych programów kulinarnych od jego debiutu na Food Network w 1996 roku, od nominowanego do Emmy Boy Meets Grill do serii Iron Chef America i Throwdown z Bobby Flay . To jego siódma książka.
Dodaj notatki moje notatki
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili można sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Clos Amador Cava Tendre rosé z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
![Clos Amador Cava Tendre Rose]()
Clos Amador Cava Tendre Rose
Intensywny i głęboki różowy kolor z genialnym wyglądem. Ciągłe tworzenie różańców drobnych pęcherzyków. Czyste i intensywne aromaty czerwonych owoców, typowe dla odmiany, z lekką nutą kwiatu róży. Świeży i elegancki, z wyraźnymi nutami dzikich owoców, malin i wiśni, które tworzą mocny, szeroki posmak.Rozkoszowana szczególnie jako aperitif, Róża Clos Amador idealnie pasuje do musu z ciemnej czekolady i jest boska ze świeżymi czerwonymi owocami i ciastami, takimi jak truskawkowa charlotte.