Chipotle Lime Corn Cobs
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Chipotle Lime Corn Cobs. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,16 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 239 kalorii, 6G białka, oraz 17g tłuszczu. Jeśli masz kolendrę, sok z limonki, kukurydzę w łuskach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Taste Of Home ma 34 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ogrzane Kolby Kukurydzy Chili Limonki, Chipotle Lime Grillowana Kukurydza, oraz Chipotle-Limonka Słodka Kukurydza podobnych receptur.
Instrukcje
Ostrożnie obrać łuski kukurydzy do 1 cala. z dna; Usuń jedwab. Przewiń kukurydzę w łuski i zabezpiecz sznurkiem kuchennym.
Umieścić w garnku; przykryć zimną wodą. Moczyć przez 20 minut; odcedzić.
Kukurydza grillowana, przykryta, na średnim ogniu przez 25-30 minut lub do miękkości, często obracając się.
W małej misce połączyć majonez, chipotle, kolendrę, sok z limonki, skórkę z limonki i czosnek; rozprowadzić po jednej łyżce stołowej na każdym kłosie kukurydzy.