Chimichangas z kurczaka w sosie śmietanowym

Chimichangas z kurczaka w sosie śmietanowym
Chimichangas z kurczaka z sosem śmietanowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 380 kalorii, 18g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka chili, połówki piersi kurczaka, mielony pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Chimichangas z kurczaka w sosie śmietanowym, Chimichangas z kurczaka w zielonym sosie, oraz Kurczak w sosie śmietanowym.

Instrukcje

1
Włożyć piersi z kurczaka do dużego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wlać wodę i doprawić proszkiem chili, 1/2 łyżeczki soli, kminkiem, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, czosnkiem w proszku, cebulą w proszku i pieprzem cayenne. Doprowadzić do dusić na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować 15 minut. Po 15 minutach wymieszać 4 uncje Zielonego chiles, cebula, i czosnek; kontynuować gotowanie, aż płyn zmniejszy się do 1 szklanki. Rezerwa pozostałe 3 uncje posiekane zielone chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Zielona Papryka ChiliZielona Papryka Chili
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Cebula W ProszkuCebula W Proszku
CzosnekCzosnek
KminekKminek
CebulaCebula
WodaWoda
SólSól
3
Usuń kurczaka, posiekaj dwoma widelcami i wróć do mieszanki cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
CebulaCebula
4
W międzyczasie roztopić masło w małym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać z mąką i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Ubij wodę i kostkę bulionową, aż woda zgęstnieje i kostka bulionowa się rozpuści, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostka BulionowaKostka Bulionowa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Ubij 3 uncje Zielonego chilli i śmietany; doprawić do smaku solą i pieprzem. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Zielona Papryka ChiliZielona Papryka Chili
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Rozgrzać olej w głębokiej frytkownicy lub dużym rondlu do 375 stopni F (190 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Umieść tortillę na powierzchni roboczej, a następnie łyżka około 1/3 szklanki kurczaka nadzienia w połowie drogi między dolną krawędzią a środkiem tortilli. Spłaszczyć nadzienie w kształcie prostokąta z tyłu łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Cały KurczakCały Kurczak
9
Posypać nadzieniem około 1 uncji sera Monterey Jack. Złóż dno tortilli ciasno nad nadzieniem, a następnie złóż na lewej i prawej krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
10
Zwiń chimichanga do górnej krawędzi, tworząc ciasny cylinder; zabezpiecz końce drewnianymi wykałaczkami. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
11
Gotować chimichangas, 2 na raz, w gorącym oleju, aż będą chrupiące i złociste po obu stronach, o 1 minutę na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
12
Osuszyć na wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu i usunąć wykałaczki. Top z sosem śmietanowym do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śmietanowySos śmietanowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
WykałaczkiWykałaczki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn