Chilli nadziewane sałatką z granatów
Chili Nadziewane sałatką z granatu może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 206 kalorii, 5G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz jędrne dojrzałe awokado, sok z limonki, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Chilli Poblano Nadziewane Kukurydzą, Cukinia nadziewana kukurydzą, chili i serem (bezmięsna), oraz Grillowany faszerowany stek z pieczonym Chilli i serem Pepper Jack.
Instrukcje
W 10-przez 15-calowy patelni, chili broil poblano 4 do 6 cali od ciepła, obracając w razie potrzeby, aż skóry blister i czernieją na całym, 15 do 20 protokół.
Gdy chili są wystarczająco chłodne, aby dotknąć, delikatnie zdjąć i wyrzucić skórę.
Wytnij wzdłużną szczelinę przez 1 stronę każdego chili. Delikatnie wyjąć i wyrzucić nasiona i żyły; pozostawić łodygi na chili.
W misce wymieszaj sok pomarańczowy i sok z limonki.
Pokroić w 1/4-do 1/2-calowe kawałki i dodać do miski.
Dodaj chili jalapeo, zieloną cebulę, kolendrę i nasiona granatu. Delikatnie wymieszać sałatkę.
Połóż chili na talerzach, rozetnij bok do góry. Łyżka równe ilości sałatki do każdego chili; niektóre sałatki przepełni.
Ser cotija posypać równomiernie nadziewanymi chili.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Casteller Cava Rosado. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Casteller Cava Rosado
Casteller Cava Rosé to pyszne wino musujące wytwarzane tradycyjną metodą, z drugą fermentacją w butelce. Starzone przez 12 miesięcy na osadzie przed wydaniem, konsekwentnie dostarcza smaki premium.Ta żywa, pikantna Cava dobrze pasuje do większości tapas, oprócz świeżych owoców, tarty jagodowe i miękkie, kremowe sery. Ma więcej niż wystarczająco stylu i substancji, aby być doskonałym aperitifem sam w sobie.