Chilijskie ciasto Jody ' s Pot Pie
Chilean Pot Pie Jody może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 90 g tłuszczu, oraz w sumie 1276 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.88 za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz mielony pieprz, ciasto, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ciasto francuskie można wykonać to danie główne z Ciasto Francuskie Z Gruszką Żurawinową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest solidne. Spróbuj Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, Kieszenie Z Kurczaka Pot Pie, oraz Domowa Zupa Z Kurczaka Pot Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rodzynki moczyć w bulionie wołowym w misce przez 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C). Rozwiń skorupę ciasta i umieść ramekin, z góry na dół,na skorupę. Naciśnij lekko, aby utworzyć okrąg. Powtórz jeszcze 5 razy, aby zrobić 6 kółek we wszystkich; wyciąć kółka.
Crumble mielonej wołowiny na dużej patelni, miejsce na średnim ogniu, i gotować i mieszać, aż wołowina jest rumiane, 10 do 15 protokół. Wymieszaj paprykę, kminek, sól i czarny pieprz do mielonej wołowiny.
Odcedzić rodzynki, rezerwując bulion wołowy, i wymieszać rodzynki i oliwki do mieszanki wołowiny.
Roztopić masło w dużym rondlu na średnim ogniu; wymieszać mąkę z gorącym masłem, aż do całkowitego połączenia. Stopniowo wymieszać zarezerwowany bulion wołowy w mieszaninę mąki, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować, aż sos zgęstnieje, około 5 minut; doprawić solą i czarnym pieprzem. Wymieszaj mieloną wołowinę z sosem wołowym.
Łyżka mieszanki wołowiny w ramekins i top każdy z ciasta crust okrąg, naciskając skórki w dół na krawędzie ramekins do uszczelnienia.
Wytnij kilka otworów w górnej części każdej skorupy ostrym nożem. Ustaw placki garnkowe na blasze do pieczenia, aby zawierały krople.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż skórki są rumiane, 20 do 25 minut.