Unagi Roll (Węgorz świeżo upieczony)

Unagi Roll (Węgorz świeżo upieczony)
Unagi Roll (pieczony węgorz słodkowodny) wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten napój ma 755 kalorii, 11g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 4,26 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 6 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka wasabi, sezamu, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Woda Cytrynowa Ze Świeżą Miętą, Woda Kokosowa I Świeża Jeżyna Żelatyna, oraz Charlotte ' s Half-frozen Fresh-minted Lemon Water.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: Makisu (bamboo rolling mat)
2
Aby ugotować ryż sushi-dobrze umyć ryż, odcedzić i odstawić na 30 minut w durszlaku. Podczas gotowania ryżu, na 1 szklankę ryżu dodać tylko trochę mniej niż 1 szklanka wody w kuchence do ryżu. 45 minut po rozpoczęciu ryżu wyjąć do dużej miski do mieszania (najlepiej z tworzywa sztucznego lub drewna, metal również jest w porządku), aby przyspieszyć proces chłodzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1-1/4 Szklanki Zimnej Wody1-1/4 Szklanki Zimnej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Posiekanego Ostrego Sera Cheddar Plus Trochę Do Posypania1/2 Szklanki Posiekanego Ostrego Sera Cheddar Plus Trochę Do Posypania
Kuchenka Do RyżuKuchenka Do Ryżu
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Dodaj 1 uncję przyprawy sushi su i dobrze wymieszaj z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Wióry DrzewneNamoczone Wióry Drzewne
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4
Odstawić do ostygnięcia. Okresowo obracać ryż do ostygnięcia równomiernie. Zrób to przez około 20 do 30 minut, a następnie przykryj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
5
Umieść pełny arkusz nori (szorstki bok do góry), na bambusowej macie do zwijania. Przykryj cały arkusz z wyjątkiem około 7/8 cala na drugim końcu ryżem, naciskając ryż wilgotnymi rękami na równą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
6
Posypać sezamem na ryżu od lewej do prawej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
7
Umieść zespoły Unagi, ogórka i kiełków kaiware na krawędzi natarcia nori.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić Na Kawałki O Długości 1/2"-1".Pokroić Na Kawałki O Długości 1/2"-1".
KiełkiKiełki
NoriNori
8
Zwiń najbliższą krawędź do siebie, w górę iz dala od ciebie, bardzo ostrożnie włóż rolkę i kontynuuj, aż dotrzesz do gołego końca, aby uszczelnić rolkę. Upewnij się, że podczas walcowania wszystkie składniki są szczelnie zabezpieczone, pomoże to zachować składniki nienaruszone podczas cięcia. Ściśnij rolkę matą bambusową. Możesz uformować rolkę, czyniąc ją lekko owalną lub kwadratową. Aby służyć, pokroić na 12 parzystych plasterków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Płaska łyżka Drobnej Soli Morskiej1 Płaska łyżka Drobnej Soli Morskiej
9
Miejsce Unagi glazury na talerzu lub służyć jako przystawka. Rozgrzej sushi na talerzu, udekoruj marynowanym imbirem i wasabi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
WasabiWasabi
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
10
Podawać z sosem sojowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
11
Wskazówki do Sushi: Nori ma 2 Strony, 1 szorstką i 1 gładką i błyszczącą. Szorstka strona lepiej trzyma ryż, a gładka strona jest bardziej reprezentacyjna Na Zewnątrz. Również woda jest twoim najlepszym przyjacielem podczas robienia sushi. Trzymaj ręce mokre podczas obchodzenia się z ryżem, aby ryż nie przyklejał się do rąk. Jest to ważne podczas krojenia lub cięcia rolek sushi, trzymaj nóż mokry przez cały czas, aby nóż mógł ślizgać się przez ryż.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Płaska łyżka Drobnej Soli Morskiej1 Płaska łyżka Drobnej Soli Morskiej
1-1/4 Szklanki Zimnej Wody1-1/4 Szklanki Zimnej Wody
NoriNori
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekany Ostry Ser Cheddar Plus Trochę Do PosypaniaPosiekany Ostry Ser Cheddar Plus Trochę Do Posypania
12
Połącz wszystkie składniki w rondlu. Gotować aż cukier całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki świeżych Malin Lub Pokrojonych Truskawek1 1/2 Szklanki świeżych Malin Lub Pokrojonych Truskawek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Każdy Proszek Czosnkowy, Mielony Kminek, Suszony Oregano I Suszony TymianekKażdy Proszek Czosnkowy, Mielony Kminek, Suszony Oregano I Suszony Tymianek
13
Zdjąć z ognia i całkowicie ostudzić.
14
Wszystkie składniki połączyć i odstawić.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia4
Magazyn