Unagi Roll (Węgorz świeżo upieczony)
Unagi Roll (pieczony węgorz słodkowodny) wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten napój ma 755 kalorii, 11g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 4,26 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 6 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka wasabi, sezamu, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Woda Cytrynowa Ze Świeżą Miętą, Woda Kokosowa I Świeża Jeżyna Żelatyna, oraz Charlotte ' s Half-frozen Fresh-minted Lemon Water.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: Makisu (bamboo rolling mat)
Aby ugotować ryż sushi-dobrze umyć ryż, odcedzić i odstawić na 30 minut w durszlaku. Podczas gotowania ryżu, na 1 szklankę ryżu dodać tylko trochę mniej niż 1 szklanka wody w kuchence do ryżu. 45 minut po rozpoczęciu ryżu wyjąć do dużej miski do mieszania (najlepiej z tworzywa sztucznego lub drewna, metal również jest w porządku), aby przyspieszyć proces chłodzenia.
Dodaj 1 uncję przyprawy sushi su i dobrze wymieszaj z ryżem.
Odstawić do ostygnięcia. Okresowo obracać ryż do ostygnięcia równomiernie. Zrób to przez około 20 do 30 minut, a następnie przykryj.
Umieść pełny arkusz nori (szorstki bok do góry), na bambusowej macie do zwijania. Przykryj cały arkusz z wyjątkiem około 7/8 cala na drugim końcu ryżem, naciskając ryż wilgotnymi rękami na równą warstwę.
Posypać sezamem na ryżu od lewej do prawej.
Umieść zespoły Unagi, ogórka i kiełków kaiware na krawędzi natarcia nori.
Zwiń najbliższą krawędź do siebie, w górę iz dala od ciebie, bardzo ostrożnie włóż rolkę i kontynuuj, aż dotrzesz do gołego końca, aby uszczelnić rolkę. Upewnij się, że podczas walcowania wszystkie składniki są szczelnie zabezpieczone, pomoże to zachować składniki nienaruszone podczas cięcia. Ściśnij rolkę matą bambusową. Możesz uformować rolkę, czyniąc ją lekko owalną lub kwadratową. Aby służyć, pokroić na 12 parzystych plasterków.
Miejsce Unagi glazury na talerzu lub służyć jako przystawka. Rozgrzej sushi na talerzu, udekoruj marynowanym imbirem i wasabi.
Wskazówki do Sushi: Nori ma 2 Strony, 1 szorstką i 1 gładką i błyszczącą. Szorstka strona lepiej trzyma ryż, a gładka strona jest bardziej reprezentacyjna Na Zewnątrz. Również woda jest twoim najlepszym przyjacielem podczas robienia sushi. Trzymaj ręce mokre podczas obchodzenia się z ryżem, aby ryż nie przyklejał się do rąk. Jest to ważne podczas krojenia lub cięcia rolek sushi, trzymaj nóż mokry przez cały czas, aby nóż mógł ślizgać się przez ryż.
Połącz wszystkie składniki w rondlu. Gotować aż cukier całkowicie się rozpuści.
Zdjąć z ognia i całkowicie ostudzić.
Wszystkie składniki połączyć i odstawić.