Chili z szynką i fasolą może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Z tego przepisu składa się 10 porcji zawierających 321 kalorii, 20 g białka i 15 g tłuszczu każda. Za 1,42 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 32 fanów. Aby przepis był tak smaczny, wystarczy mieszanka cebuli, papryki, oliwy z oliwek i kilku innych składników. Jest idealny na Super Bowl. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Niektórym to amerykańskie danie bardzo smakowało. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 80%, to danie jest znakomite. Chili z szynką i fasolą, 8. doroczny konkurs chili: zgłoszenie – wegetariańskie chili z trzech ziaren + menu tygodniowe oraz w przypadku Crockpot kurczak z fasolą, chili i dip chili serowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
W dużym rondlu podsmaż na oleju szynkę, cebulę, zieloną paprykę i czosnek, aż będą miękkie. Dodaj pomidory, fasolę, sos picante, sos pomidorowy i wodę, jeśli chcesz. Doprowadzić do wrzenia. Wymieszaj oliwki, bulion, tymianek, sól i pieprz. Zmniejsz ogień, gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 15-20 minut.
Cava, Shiraz i Grenache to moje ulubione chili. Te soczyste czerwone wina nie zawierają zbyt dużej ilości tanin (ważnych w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej ujarzmić ciepło. Riesling Ste Chapelle Special Harvest z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Riesling ze specjalnych zbiorów Ste Chapelle
Aromaty świeżych pokrojonych brzoskwiń, moreli i cytrusów ustępują smakom miodu, brzoskwiń i skórki pomarańczowej. Wino jest słodkie, ale dobrze zbalansowane z wyraźną kwasowością i długim finiszem miodowo-owocowym.