Chili z szynką i fasolą

Chili z szynką i fasolą
Chili z szynką i fasolą może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Z tego przepisu składa się 10 porcji zawierających 321 kalorii, 20 g białka i 15 g tłuszczu każda. Za 1,42 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 32 fanów. Aby przepis był tak smaczny, wystarczy mieszanka cebuli, papryki, oliwy z oliwek i kilku innych składników. Jest idealny na Super Bowl. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Niektórym to amerykańskie danie bardzo smakowało. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 80%, to danie jest znakomite. Chili z szynką i fasolą, 8. doroczny konkurs chili: zgłoszenie – wegetariańskie chili z trzech ziaren + menu tygodniowe oraz w przypadku Crockpot kurczak z fasolą, chili i dip chili serowy są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużym rondlu podsmaż na oleju szynkę, cebulę, zieloną paprykę i czosnek, aż będą miękkie. Dodaj pomidory, fasolę, sos picante, sos pomidorowy i wodę, jeśli chcesz. Doprowadzić do wrzenia. Wymieszaj oliwki, bulion, tymianek, sól i pieprz. Zmniejsz ogień, gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 15-20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
3/4 Do 1 Szklanki 2% Mleka3/4 Do 1 Szklanki 2% Mleka
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
średnie Ciasto Dyniowe Każda)średnie Ciasto Dyniowe Każda)
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Udekoruj serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania

Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache

Cava, Shiraz i Grenache to moje ulubione chili. Te soczyste czerwone wina nie zawierają zbyt dużej ilości tanin (ważnych w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej ujarzmić ciepło. Riesling Ste Chapelle Special Harvest z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Riesling ze specjalnych zbiorów Ste Chapelle
Riesling ze specjalnych zbiorów Ste Chapelle
Aromaty świeżych pokrojonych brzoskwiń, moreli i cytrusów ustępują smakom miodu, brzoskwiń i skórki pomarańczowej. Wino jest słodkie, ale dobrze zbalansowane z wyraźną kwasowością i długim finiszem miodowo-owocowym.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia19
Magazyn