Chili wołowe z brokułami i sosem ostrygowym

Chili wołowe z brokułami i sosem ostrygowym
Chili wołowina z brokułami i sosem ostrygowym jest bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 488 kalorii, 31g białka, oraz 29g tłuszczu. Na 3,77 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 133 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Jest to dość drogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Mieszanka sosu ostrygowego, sos sojowy, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Bardzo prosta wołowina i brokuły w sosie ostrygowym, Wymieszaj smażoną wołowinę z brokułami w sosie ostrygowym, oraz Chińsko-Amerykańska Wołowina z brokułami w sosie ostrygowym.

Instrukcje

1
Wołowinę ułożyć w misce z soją, five-spice, winem ryżowym, chilli i mąką kukurydzianą i doprawić czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
Wino RyżoweWino Ryżowe
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dobrze wymieszać, aby wołowina była całkowicie pokryta gęstą pastą i pozostawić do marynowania przez co najmniej 10 minut, ale 30 minut jest lepsze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
3
Podgrzać 2 łyżki oleju w woku, aż będzie bardzo gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Dodaj wołowinę do woka, ale nie przepełniaj patelni wołowina musi być w jednej warstwie. W razie potrzeby gotuj wołowinę partiami. Wołowinę smażyć energicznie przez około 3 min, aż zbrązowieje i będzie chrupiąca i miarka na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Gdy cała wołowina jest ugotowana, szybko wytrzyj wok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Rozgrzać pozostały olej i wymieszać smażyć przez minutę paprykę i brokuły, a następnie zalać wywarem i dodać sos ostrygowy. Dusić wszystko razem przez 1 min, następnie dodać wołowinę do woka i krótko zagotować, aby zagęścić sos, a następnie podawać od razu z ryżem lub makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OstrygowySos Ostrygowy
1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Weinert Cavas de Weinert z 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Weinert Cavas de Weinert
Weinert Cavas de Weinert
"Z wybranych winnic w Lujan de Cuyo ta mieszanka malbec, cabernet sauvignon i merlot jest jednym z najjaśniejszych i najczystszych przykładów stylu Weinerta..."- Wine & Spirits 93/100
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn