Chili wołowe z brokułami i sosem ostrygowym
Chili wołowina z brokułami i sosem ostrygowym jest bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 488 kalorii, 31g białka, oraz 29g tłuszczu. Na 3,77 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 133 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Jest to dość drogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Mieszanka sosu ostrygowego, sos sojowy, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Bardzo prosta wołowina i brokuły w sosie ostrygowym, Wymieszaj smażoną wołowinę z brokułami w sosie ostrygowym, oraz Chińsko-Amerykańska Wołowina z brokułami w sosie ostrygowym.
Instrukcje
Wołowinę ułożyć w misce z soją, five-spice, winem ryżowym, chilli i mąką kukurydzianą i doprawić czarnym pieprzem.
Dobrze wymieszać, aby wołowina była całkowicie pokryta gęstą pastą i pozostawić do marynowania przez co najmniej 10 minut, ale 30 minut jest lepsze.
Podgrzać 2 łyżki oleju w woku, aż będzie bardzo gorąco.
Dodaj wołowinę do woka, ale nie przepełniaj patelni wołowina musi być w jednej warstwie. W razie potrzeby gotuj wołowinę partiami. Wołowinę smażyć energicznie przez około 3 min, aż zbrązowieje i będzie chrupiąca i miarka na talerz.
Gdy cała wołowina jest ugotowana, szybko wytrzyj wok.
Rozgrzać pozostały olej i wymieszać smażyć przez minutę paprykę i brokuły, a następnie zalać wywarem i dodać sos ostrygowy. Dusić wszystko razem przez 1 min, następnie dodać wołowinę do woka i krótko zagotować, aby zagęścić sos, a następnie podawać od razu z ryżem lub makaronem.