Chile-Otarte Skrzydła
Need a bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przystawek? Chile-przetarte skrzydełka mogą być doskonałym przepisem, aby spróbować. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 307 kalorii, 15g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 9. Mieszanka oleju roślinnego, skrzydełka z kurczaka, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chile-polędwica i zielone nachos Chile, BBQ wytarte na sucho skrzydełka kurczaka wideo, oraz Chile-Turcja dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej do 450 stopni F. Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem i lekko olejem.
Wymieszać proszek chile, kminek, kolendra, goździki, 2 łyżeczki soli i 3/4 łyżeczki pieprzu w dużej misce.
Dodać skrzydła i wrzucić do herbu.
Rozłóż skrzydła, rozmieszczone od siebie, na przygotowanych blachach do pieczenia.
Piec, obracając raz, aż rumiane i chrupiące, o 40 protokół.
Proszek Ancho chile daje im lekko zadymione kopnięcie; poważni miłośnicy skrzydeł będą chcieli zwiększyć temperaturę.
Umieść 2 jalapenos, 1/2 szklanki kolendry, 1/4 łyżeczki cayenne, sok z 1 limonki i 1 1/2 łyżki oleju roślinnego w maszynce i drobno posiekać. Wrzucić ze skrzydłami; marynować 2 godziny.
Odgarnąć marynatę i pocierać i piec zgodnie z zaleceniami, pomijając czarny pieprz.
Marynować skrzydła w mieszaninie Jalapeno (patrz powyżej), a następnie pocierać i piec zgodnie z zaleceniami. Około 5 minut przed zakończeniem pieczenia, posmaruj mieszanką 3 łyżek każdego miodu i sosem Sriracha (gorący Azjatycki sos chili).
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Sparkling Rose, Wino Musujące
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje ulubione skrzydełka z kurczaka. Białe mięso jest zazwyczaj w połączeniu z białym winem, aby nie obezwładniać smaku mięsa, więc Chardonnay i sauvignon blanc są bezpiecznymi wyborami. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay]()
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.