Chicken Satay
Jedna porcja zawiera 41 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 25. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oryginalnego sosu barbecue, piersi kurczaka, kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Pikantna kanapka z grillowanym serem z kurczaka orzechowego (aka Chicken Satay Melt), Chicken Satay, oraz Chicken Satay dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 4 składniki wymieszać; polać kurczakiem w płytkim szklanym naczyniu. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę do marynowania, obracając po 30 minutach.
Rozgrzać grill do średnio-wysokiej temperatury.
Wyjąć kurczaka z marynaty; wyrzucić marynatę. Nawlecz kurczaka na szaszłyki.
Grill 4 do 5 min. z każdej strony lub do czasu, aż kurczak zostanie zrobiony.