Chicken Jambalaya
Przepis z kurczaka Jambalaya może zaspokoić twoje pragnienie Cajun w około 1 godzina i 20 minut. Ten przepis zawiera 6 porcji z 318 kalorii, 23G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Za 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką liść laurowy, kiełbasę z indyka, bulion z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. 11 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 68%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chicken Jambalaya, Chicken Jambalayan II, oraz Chicken Jambalaya.
Instrukcje
Na dużej patelni nieprzywierającej lekko pokrytej sprayem do gotowania smaż kurczaka przez 2-3 minuty lub do momentu, gdy kurczak przestanie być różowy. Dodaj kolejne 10 składników. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 50-60 minut lub do podgrzania.
Dodaj pomidory; przykryj i gotuj na wolnym ogniu 10 minut dłużej lub do wchłonięcia płynu, a ryż będzie miękki.
Zdjąć z ognia; odstawić na 5 minut. Odrzuć liść laurowy.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Wino Różane, Albarino
Sauvignon Blanc, wino różowe i Albarino to moje najlepsze opcje dla Jambalaya. Te wina o niskiej zawartości taniny i niższej zawartości alkoholu uzupełnią ciepło pikantnych potraw cajun, zamiast sprawiać, że usta bardziej się palą. Faire La Fete Cremant de Limoux z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Faire La Fete Cremant de Limoux]()
Faire La Fete Cremant de Limoux
Jasnozłoty kolor z żywymi aromatami i smakami pieczonego jabłka, białej wiśni i bezy cytrynowej. Od wykwintnego kawioru i ostryg po popcorn, Faire la Fête to wszechstronne wino, które dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw i kuchni. Spróbuj z azjatycką sałatką gruszkową, pikantnymi bułeczkami z tuńczyka lub kotletami wieprzowymi i musem jabłkowym.Mieszanka: 70% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 10% Pinot Noir