Chicken Français
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 113 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz substytut jajka, mąkę, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Salade Francais Espagnole, I Ain ' t Chicken Chicken: chrupiące pieczone piersi z kurczaka z pomarańczą i kardamonem, oraz Najlepszy Rozdrobniony Kurczak Do Potraw Z Kurczaka + Domowy Rosół Z Kurczaka.
Instrukcje
Połącz pierwsze 8 składników w płytkim naczyniu.
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami folii z tworzywa sztucznego i funt do grubości 1/4 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta. Dredge kurczaka w mące i zanurzyć w mieszaninie substytut jaj.
Podgrzać 1 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj 4 połówki piersi kurczaka; gotować 4 minuty z każdej strony lub do końca.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło. Wycierać kapiele z patelni papierowym ręcznikiem. Powtórz procedurę z 1 1/2 łyżeczki oleju i pozostałego kurczaka.
Roztopić masło na patelni; dodać 1/4 szklanki wina i 3 łyżki soku. Doprowadzić do wrzenia; gotować przez 10 sekund.
Podawać natychmiast nad kurczakiem.