Cherry Tortoni
Cherry Tortoni może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 74 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 314 kalorii, 4G białka, oraz 19g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz migdały i całkowicie, cukier, wino marsala i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Cherry Tortoni, Cherry Tortoni, oraz Świąteczne Tortoni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli używasz mrożonych wiśni, rozmrażania, rezerwowania soków. Dusić wiśnie, 1/2 szklanki cukru i likier w 2-do 3-quart ciężki rondel, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż wiśnie są miękkie, o 5 protokół.
Ubij razem skrobię kukurydzianą i wodę do połączenia, a następnie ubijaj do mieszanki wiśni i gotuj 1 minutę.
Przełożyć do płytkiej miski i schłodzić, odsłonięte, 1 godzinę.
Pulse 1 szklanka migdałów w robocie kuchennym, aż drobno zmielone (nie pulsować do pasty).
Przenieść do miski i wymieszać wafel okruchy i masło widelcem, aż dobrze połączone. Mieszaninę okruchów równomiernie wkleić na dno i 1 1/2 cala w górę strony masłowej formy sprężynowej, a następnie zamrozić podczas napełniania, około 30 minut.
Ubij białka z pozostałym 1/3 szklanki cukru, śmietana z kamienia nazębnego i szczyptą soli w średniej metalowej misce ustawionej na rondlu z gotującą się wodą za pomocą ręcznego miksera elektrycznego ze średnią prędkością, aż białka po prostu trzymać miękkie szczyty i natychmiastowy odczyt rejestry termometr 170 ° F, o 5 minut.
Wyjąć miskę z rondla i nadal ubijać białka, aż po prostu trzymać sztywne szczyty, o 2 minuty więcej.
Ubij śmietanę z Marsalą w innej misce ze średnią prędkością, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty. Delikatnie, ale dokładnie złożyć zmielone amaretti i połowę białek. Złóż pozostałe białka i wlej do skorupy na patelni, wygładzając górę.
Wiśnie odcedzić na sitku ustawionym nad miską i rezerwować soki. Wiśnie rozsypać równomiernie na wierzchu tortoni, a następnie wirować w tortoni czubkiem ostrego noża, aby uzyskać marmurkowy efekt.
Posypać wierzch tortoni z pozostałą 1/2 szklanki tosty pokrojone migdały i zamrażać, luźno przykryte, do firmy, co najmniej 4 godziny.
Odstawić na patelni w temperaturze pokojowej 10 minut, aby lekko zmiękczyć przed podaniem. Ostrożnie usuń stronę patelni, a następnie pokrój tortoni w kliny i podawaj z sokami wiśniowymi.
* Tortoni można zamrozić do 1 tygodnia.