Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sałatki ryżowej z południowej Tajlandii. Na $5.05 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 438 kalorii, 16G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 4 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jeśli masz skórkę z limonki, limonki, skórkę z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gotowany ryż, można śledzić to danie główne z Śniadaniowy Pudding Ryżowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka ryżowa Carolina Gold od ' around the Southern Table, Tajska Sałatka Ryżowa Z Kalafiorem, oraz Tajska Sałatka ryżowo-grzybowa.
Instrukcje
1
Zrób opatrunek: oderwij twarde zewnętrzne łodygi trawy cytrynowej, aż dotrzesz do wewnętrznej białej i fioletowej sekcji. Połówki łodyg wzdłuż, a następnie pokroić je w poprzek na 2-calowe długości. Spłucz, osusz, a następnie lekko siń bokiem dużego noża lub tasaka. Galangal lub imbir obrać, pokroić na kawałki i zmiażdżyć; odstawić z trawą cytrynową. Doprowadzić anchois i wody do wrzenia; gotować, aż anchois zaczynają się rozpadać, o 10 minut (2 minuty, Jeśli za pomocą oleju pakowane anchois).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sardele
Eliksir G
Galangal
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cleaver
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2
Dodaj trawę cytrynową, galangal lub imbir, cukier, szalotka, i liść limonki lub skórki. Gotować, aż płyn stanie się syropowaty i lepki, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki
Eliksir G
Galangal
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
3
Zdjąć patelnię z ognia; odstawić do ostygnięcia na 10 minut. Odcedzić opatrunek i wyrzucić zawartość Sitka. Powinieneś mieć około 1/2 szklanki opatrunku. Złóż sałatkę: na dużym talerzu ułóż cztery kopułkowe kopce ryżu.
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
5
Między kopcami ułóż fasolkę szparagową, endywia,rukolę, kiełki fasoli i zielone mango lub jabłko Granny Smith.Ułóż między sobą kilka małych stosów mielonej trawy cytrynowej i mielonej wędzonej ryby.
Ułóż główne składniki sałatki w naprzemiennych stosach.
9
Posypać płatkami kokosowymi, liśćmi limonki lub skórką i skórką pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Kokosowe
Liście Limonki
Skórka Pomarańczowa
10
Aby podać, zaprezentuj talerz, a następnie wylej sos na wszystkie składniki na talerzu.
11
Posypać ilością proszku chile pragnienie, rezerwując niektóre dla tych, którzy chcą więcej. Wycisnąć kliny wapna na wszystkich. Wrzucić dokładnie i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Klin Wapienny
12
Wrzucić delikatnie i dokładnie, aby wymieszać wszystkie smaki i tekstury.
Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Schloss Vollrads Riesling Spatlese z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.