Cherry-Lemon Relish
Cherry-Lemon Relish może być tylko przystawką, której szukasz. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 111 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 13 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Mieszanka wiśni, cynamonu, cytryn i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 32%. Spróbuj Cherry-Lemon Relish, Żurawinowo-Wiśniowy Relish, oraz Cherry-Honey Relish dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Używając obieraczki do warzyw lub noża do parkowania, Delikatnie odklej skórkę obu cytryn, upewniając się, że nie zawiera żadnej z białych, treściwych części.
Dodaj skórki cytrynowe, wodę, cukier i laskę cynamonu do małego garnka na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż skórki cytryny są miękkie i lekko przezroczyste, o 6 do 8 protokół. Odcedzić skórki cytryny, wyrzucić laskę cynamonu i odstawić płyn do miarki.
W maszynce dodać wiśnie, skórki cytryny i niewielką szczyptę soli, do smaku. Pulsuj powoli dodając zarezerwowaną ciecz, około 1/4 do 1/2 szklanki, aż do uzyskania konsystencji sosu żurawinowego lub smaku. W razie potrzeby użyj pozostałego zastrzeżonego płynu do smaku mrożonej herbaty. Posmakuj i dodaj świeży sok z cytryny, aby zrównoważyć słodycz. Łyżka smaków do miski, przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.