Cherry Clafouti, lub Clafoutis dla Snooty może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na deser. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.52 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 277 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 58 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś pół na pół, sól koszerną, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez SippitySup. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Cherry Clafouti Z Wiśniową Glazurą Balsamiczną, Cherry Clafouti, oraz Cherry Clafouti.
Instrukcje
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i P podgrzać piekarnik do 375 stopni F. masło 9-calowe naczynie do pieczenia lub pie płyta, która jest o 1 ¼ cale głębokości. Posmarować cukrem turbinado; wystukać nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Turbinado
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
2
W średniej misce ubić jajka, żółtko i mąkę; ubić creme fraiche, mleko, cukier granulowany, wanilię i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Creme Fraiche
Wanilia
Mąka Uniwersalna
Jajko
Mleko
Sól
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Rozłóż posiekane suszone wiśnie i posiekane migdały na dnie wyłożonego turbinado naczynia. Na wierzchu ułóż świeże wiśnie. Przecedzić ciasto przez drobno oczkowane sito na wiśnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiśnie Suszone
Cukier Turbinado
Czereśnie
Migdały
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
4
Piec, aż zbrązowieje wokół krawędzi i ustawić w centrum, 35 do 40 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Lekko ostudzić i podawać na ciepło z creme fraiche.Jak to: jak Ładowanie...