Chemnitzer coq au vin
Chemnitzer Coq au Vin może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 551 kalorii, 17g białka, oraz 34g tłuszczu. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jeśli masz wino, sól i pieprz, natkę pietruszki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Podobne przepisy to Makaron Coq au Riesling.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 Stopni Fahrenheita / 180 stopni Celsjusza.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj posiekaną marchew i cebulę. Gdy marchew i cebula są ładnie rumiane, wyjąć je z patelni.
Dodać trochę więcej oleju i dodać czosnek i grzyby.
Gdy grzyby są gotowe, dodać je z marchewką i cebulą.
Brązowy po obu stronach nogi kurczaka na patelni.
Wyjmij udka kurczaka i włóż je do naczynia żaroodpornego.
Teraz dodaj czerwone wino do patelni.
Niech gotować na wolnym ogniu przez kilka minut.
Marchewki, cebulę i grzyby umieścić w naczyniu zapiekanki wokół udek kurczaka.
Piec w piekarniku przez około godzinę.
Gdy kurczak jest już prawie gotowy, wymieszaj masło i mąkę, aby uzyskać pastę. 1
Wyjmij naczynie zapiekanki z piekarnika i umieść kurczaka na talerzach do serwowania.
Masło i mąkę wymieszać w sosie (który jest jeszcze w naczyniu żaroodpornym) kawałek po kawałku, aby go zagęścić. 1
Łyżka pikantne pieczarki i marchewki na talerzach do serwowania. Smacznego!