Cheesy Chard gratin
Cheesy Chard gratin zajmuje około 50 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 14g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Ten przepis z BBC Good Food ma 11 fanów. Jeśli masz pod ręką chard, gruyère, musztardę pełnoziarnistą i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chard Gratin, Szwajcarska Zapiekanka Z Chard, oraz Szwajcarska Zapiekanka Z Chard.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Z łodyg usuń liście, a następnie pokrój łodygi na patyki. Doprowadzić patelnię wody do wrzenia i gotować łodygi przez 3-4 minuty, aż zacznie zmiękać. Następnie wrzuć liście na kilka chwil, aby po prostu więdły.
Śmietanę wymieszać z musztardą, a następnie wrzucić przez chard z większością gruyre. Posmaruj średni tarcicę, rozłóż mieszankę, a następnie rozmieszaj z pozostałym gruyre i parmezanem.
Piec przez 30 minut, aż bąbelki i złoty.
Podawać prosto z naczynia.