Cheeseboard pasta Piec
Cheeseboard pasta Piec może być dobry przepis, aby poszerzyć swoją kolekcję dania głównego. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1121 kalorii, 44g białka, oraz 53g tłuszczu każdy. Na 4,01 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką mąkę, czosnek i ser ziołowy, takie jak boursin, orzechy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 26 mówi, że trafił w sedno. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kije do desek serowych, Tarta serowo-cebulowa, oraz Suflet serowy i sałatka sezonowa.
Instrukcje
Aby ugotować makaron, doprowadzić do wrzenia dużą patelnię wody, dodać dużą miarkę soli i dodać makaron. Wymieszaj raz i wróć do wrzenia, a następnie gotuj szybko przez 12 minut. Rozgrzej piekarnik do 190C / gaz 5 / wentylator 170C.
Aby zrobić sos, wlać mleko do garnka i dodać masło, mąkę i dużo przypraw. Zetrzeć na pół gałki muszkatołowej (lub posypać gotową ziemią). Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ubijając cały czas, aż zrobi się gładki, kremowy sos.
Odcedzić makaron i wlać do sosu. Smak i dodać dodatkowe przyprawy, jeśli to konieczne. Wymieszać z szynką i zetrzeć w cheddarze, a następnie wrzucić do płytkiego naczynia żaroodpornego. Pozostałe sery pokroić w kostkę i wkręcić do makaronu, aby zrobić tandetne kieszenie.
Orzechy i pietruszkę wymieszać, a następnie rozsypać na makaronie.
Piec w piekarniku przez 30 minut, aż orzechy będą złote i chrupiące i wszystko będzie gorące.