Cheddar Jalapeño Corn Sticks
Cheddar Jalapeño Corn Sticks może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 14 i kosztuje 23 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 4G białka, oraz 8G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka scallion, marynowane jalapeños, grubo cheddar, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Cheddar & Jalapeño Corn Sticks, Muffiny Kukurydziane Jalapeno Cheddar, oraz Muffinki Kukurydziane Jalapeño-Cheddar.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Podgrzać patelnie z kukurydzą w piekarniku 10 minut.
W dużej misce wymieszać mąkę kukurydzianą, cukier, sodę oczyszczoną i sól.
Ubić razem maślankę i jajko w innej misce, a następnie dodać do mieszanki mąki kukurydzianej wraz z Cheddar, scallion, jalapeños (do smaku), i 2 łyżki masła, mieszając, aż tylko połączone.
Wyjąć patelnie z piekarnika i podzielić pozostałe 2 łyżki masła między formy. Szybko podzielić ciasto między formy (o 3 łyżki każda)i piec, aż szczyty są złote i Drewniany pick lub szaszłyk wychodzi czysty, 12 do 15 minut (15 do 20 minut, Jeśli za pomocą patelni).
Chłodne patyczki kukurydziane w patelniach na stojaku od 3 do 5 minut przed wyjęciem z foremek.
* Dostępne w sklepie Bridge (800-274-3435 lub 212-838-1901).